Egy drága értéktárgy esetében mindig jó érzéssel töltheti el a tulajdonost a tudat, hogy a szerzeménye biztosítva van kár esetén. Nincs ez másként az autóknál sem, főleg, ha az autó egy magasabb árkategóriát képvisel. Elektromos autók esetében ez különösen igaz, a használható méret 10 millió forint felett kezdődik ma Magyarországon. Ezért lehet viszont egy rendkívül kellemes tényező a Mercedes-Benz autói esetében az, hogy a gyártó egy átfogó biztosítást nyújt elektromos autói mellé, a legszebb pedig az egészben az, hogy mindezt (most még) ingyenesen teszi.

Hirdetés

Az angol nyelvű sajtónyilatkozatot elolvasva sok érdekes dologra lehet bukkanni, mi most elmondjuk a lényeget azoknak, akik nem tudják/akarják elolvasni a Daimler anyagát. A lényeg, hogy minden tisztán elektromos és plug-in hibrid modell mellé jár most az új biztosítás, járulékos költséget nem számol fel a vállalat. A biztosítás legfontosabb eleme az akkumulátort érinti, tekintve, hogy ez egy elektromos autó legértékesebb alkatrésze, így ennek meghibásodása lehet a legtöbb probléma forrása. A biztosítás így fedez az olyan események következtében bekövetkező problémákat, mint a túlfeszültség miatti meghibásodás, mentési költségek, tűz vagy vontatás miatti károsodás, rövidzárlat. A kártérítés mértéke maximálisan 10000 euró lehet.

A biztosítás eleme az is, hogy az akkupakk teljes lemerülése miatti megállás esetén a Mercedes-Benz eljuttatja a lemerült e-autót a legközelebbi töltőállomásra. Ennek „mobility protection” a neve.

További megnyugtató tétel a vandalizmus vagy lopás miatt bekövetkezett kár fedezése. A töltőkábel és az otthoni fali-töltő is a biztosított elemek között van, 2500 euró értékhatárig.