A Tesla Texasba helyezné a Cybetruck Terrafactoryt

0

A Tesla feltehetően a Texas államban található Austin várost választja a következő gyár helyszínéül, ahol majd a jövőben készülni fognak a Cybertruck pickupok, de ez nem jelenti azt, hogy nem fontolnak meg egyéb kecsegtető ajánlatokat más régióktól is. Ilyen ajánlatok közé tartozik az Oklahoma államban található Tulsa is.

Először az Electrek számolt be róla, majd a Teslarati is megerősítette, hogy Texas jelenleg az abszolút befutó, és majdnem biztos, hogy Austin fog otthon adni a Tesla Terrafactorynak.

Az Elon Musk által vezetett elektromos autógyártó az év elejétől érdeklődik az Austinban található telek iránt, valamint az ettől 30 mérföldre, északkeletre levő Taylorban is aktívan érdeklődtek. Noha nem találtak egyelőre még olyan ingatlan-eladási szerződést, amely arról árulkodna, hogy a Tesla már vásárolt földet, a források megerősítették, hogy a Tesla több nagy telek vásárlását tervezi a Taylor mellett található ipari övezetben.

Azok a jelek, amelyek szerint a Tesla következő gyára Texasban lesz, már február óta egyre erősebbek, ugyanis februárban Musk Twitteren feltett egy kérdést, ami úgy hangzott, hogy „Giga Texas?”, ezért már akkor beindultak a találgatások, hogy a Tesla feltehetően már döntött a vásárlásról.

Musk később, márciusban megerősítette, hogy a társasság egy Cybertruck Gigafactoryt tervez, amely a keleti part közelében helyezkedik el, távol Kaliforniától.

„Igaz”, ezt felelte Greg Abbott, Texas állam kormányzója a Twitteren, majd hozzátette, hogy „Texas tökéletesen megfelel a Tesla számára”.

Abbott elmondta, hogy:

„Volt alkalmam beszélni Elon Muskkal, őszintén érdeklődik Texas iránt, és elmondása szerint többszörösen csalódott Kaliforniában. Mostmár csak várnunk kel,l és hamarosan meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok.” – mondta Greg Abbott, Texas állam kormányzója egy helyi televíziós állomásnak adott interjújában.

Más texasi városok, mint például Fort Worth és Houston szintén üdvözölték a Teslát és javasolták, hogy a városaikban épüljön majd meg a következő Tesla gyár. Huston polgármestere, Sylvester Turner kijelentette, hogy Musk meg kellene gondolja, hogy Houston városába helyezze el a következő SpaceX és Tesla üzemeket.

„Városunkban folyamatos az ipari fejlődés és felkérjük önt, hogy vegyen részt ebben a történetben. Houston az egyetlen olyan hely, amely kielégíti azokat az igényeket, amiket a SpaceX és a Tesla egyaránt megkövetel. Houston a tökéletes választás az önök munkájához.”

„Houston egy széleskörű innovatív ökoszisztémát kínál önöknek, hogy megoldják a világ legnagyobb problémáit, teljesítsék a világ legnagyobb kihívásait az energia, a gyártás, a logisztika, és az űr kutatása és megismerése terén.” – fogalmazott a város polgármestere, Turner.

A Tesla következő amerikai gyára a közelgő Cybertruck és a Model Y keleti partra szánt termelésére fog koncentrálni.

Bár egyelőre az összes jel arra mutat, hogy a leendő Cybertruck gyár helyszíne Austinban lesz, a Teslaratinak nyilatkozó forrás elmondta, hogy a cég egy 450 mérföldre északra fekvő terület megvételét is fontolgatja. Ez a szomszédos Oklahoma államban található Tusla városa mellett van.

Nemrégiben Ryan Martinez, az állam képviselője és Kevin Stitt az állam kormányzója meghívta a Teslát, hogy jöjjön el és nézze meg a helyszínt.

„Oklahoma egy csodálatos hely és egy tökéletes választás egy üzleti vállalkozás számára. Alacsonyak az adók, alacsonyak a lakhatási költségek, nagyok az ambíciók, jók a szolgáltatások és rengeteg hely van, ahol fel lehet építeni egy gyárat, valamint az összes ember számára akár lakhatási lehetőséget is.” – mondta Martinez.

Úgy tűnik, hogy Texas a legbiztosabb hely jelenleg a következő Tesla gyárnak, azonban Tulsa nagyrészt vidéki területeit szintén fontolgatják, mint a Tesla leendő gyárának helyszíne. Azáltal, hogy Tulsa is tárgyalásokat folytat a Teslával más államokkal és városokkal együtt, a Tesla csak profitálhat a helyzetből, ugyanis egyre jobb és jobb ajánlatokat fog tudni szerezni a következő gyára számára.

Mivel a gazdaság hatalmas csapást szenvedett el a még mindig erősen zajló járvány miatt, az önkormányzatoknak és államoknak szükségük van és szükségük lesz olyan beruházásokra, amelyek erőteljes lökést adhatnak a gazdaságnak, és a Tesla pont egy ilyen vállalat, ugyanis egy leendő Tesla gyár a teljes térséget fellendítheti.

És miközben Musk nem fél durva kijelentéseket tenni, valamint rizikós pénzügyi húzásokat meghozni, a politikusok körében egyre csak nő a feszültség, hogy magukénak tudhassák a következő Tesla gyárat, és mindez a verseny csak egyre jobban fokozódni fog mielőtt a Tesla hivatalosan bejelentené az új gyárának a helyszínét.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!