Az Audi nem titkolt célja, hogy 2025-ig nem kevesebb, mint 30 elektromos modellt dobjon piacra. Ebből 20 teljes egészében elektromos hajtást kapna. Mindehhez pedig négy platformot vennének igénybe, köztük a Volkswagen Csoport által készített kis méretű e-autóknak szánt MEB padlólemezét.

Hirdetés

Ha pedig MEB platform, akkor akár egy tisztán elektromos A1-et is piacra dobhat az Audi, bár eddig nem igazán hangoztatta, hogy terveik között szerepelne egy elektromos-hajtású A1 e-tron elkészítése. Azonban a német statisztikákban kis mennyiségű elektromos A1-ek regisztrációjára bukkantak, ami egyértelmű jele lehet annak, hogy az Audi új elektromos modell elkészítésén dolgozik.

Matthias Schmidt iparági elemző szerint a mostani regisztrációk egy öszvérmodellekből álló tesztflotta érkezését vetíthetik elő, amik egy új, MEB architektúrára épülő modell kifejlesztését szolgálhatják.

A négykarikás vállalat már évekkel ezelőtt is elgondolkodott egy hasonló modell piacra dobásán. 2010-ben a Genfi Autószalonon egy 12 kWh akkumulátor kapacitással rendelkező, 75 kW teljesítményű elektromos motorral ellátott hibrid A1-et mutattak be. Majd, 2013-ban piacra dobták ennek a “feljavított” változatát, 13,3 kWh-s akkumulátorral és 85 kW-os elektromos motorral. Ám tisztán elektromos modell még a mai napig nem érkezett meg a kereskedésekbe. Az biztos, hogy igény lenne rá!

A jelenlegi technológiát figyelembe véve egy frissen piacra dobott tisztán elektromos A1 a valós körülmények között akár 320 kilométer megtételére is képes lehetne. Lehet, hogy az Audi ezúttal mindezt komolyan gondolja?