A típus 55 éves története során először bővíti a Ford a Mustang palettáját egy elektromos változattal. A legendás modellt új korszakba röpítő Mustang Mach-E egy vadonatúj, tisztán elektromos hajtású SUV, amely ugyanazt a szabad szellemet testesíti meg, mint a világ legkelendőbb sportkupéja.

Hirdetés

A Mustang a szabadság, a haladó szellemiség, az élvezetes autózás, sőt kicsit a lázadás szimbólumává vált – most pedig készen áll, hogy mindezt az elektromosságra alapozott jövőben is meghonosítsa, kielégítve a vásárlók egyre magasabb igényeit.

Nagy sebességű töltés. A Mustang Mach-E tulajdonosa akár 93 kilométert is autózhat, miután alig 10 percen át töltötte az akkumulátort egy IONITY töltőállomáson. Ez a tisztán elektromos hajtású autó akár 600 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

A Mustang Mach-E online is megvásárolható. A járművet interneten keresztül személyre szabhatja, megrendelheti, és akár az átadást is megszervezheti így.

A kulcsok már annyira régimódiak! A Mustang Mach-E felismeri az okostelefont és nyitja az ajtókat és indulhatunk.

A Mustang Mach-E a Ford Team Edison első munkája. A Ford egy teljesen új, “cég a cégben” szervezetet hozott létre az elektromos autók tervezésére. A Ford Team Edison a híres feltalálóról és Henry Ford közeli barátjáról, Thomas Edisonról kapta a nevét.

A Mustang Mach-E mindig naprakész; erről az ‘over-the-air’ frissítések gondoskodnak. A Ford azzal tette ‘jövőállóvá’ az autót, hogy a beszédvezérlési rendszertől kezdve a jármű teljesítményén át egészen a vezetéssegítő technológiákig mindenhez folyamatos és biztonságos frissítéseket kínál.

Díjnyertes utastéri dizájn. A Mustang Mach-E kabinjában a B&O hangrendszer és a hangszórók észrevétlenül olvadnak bele a műszerfal felső részébe, mint egy hangprojektorban. Ezért az elegáns elrendezésért a tervezők elnyerték az iF Design Award kitüntetését.

High-tech üveg. A panoráma napfénytető infrasugárzás elleni védőbevonatot kapott, így az utastér nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb marad. Az üvegben emellett egy UV-sugarakat kiszűrő réteg is található.

A Mustang Mach-E-vel úgy beszélgethet, mint a barátaival vagy családtagjaival. A felhőalapú hangfeldolgozásnak köszönhetően a beszédvezérlési rendszer megérti a természetes, ‘beszélgetős’ utasításokat is, például, hogy “Keresd meg nekem a legjobb thai éttermet”. A felhasználó szokásait megtanulva az autó még inkább személyre szabott élményt nyújt.

A Mustang Mach-E vezetési élményét mindig a pillanatnyi hangulatához igazíthatja. Az autó három (Suttogó, Élvezetes és Féktelen) üzemmódot kínál, amelyek mindegyike különböző módon hangolja át a kormányérzetet, a belső világítást vagy a hanghatásokat.

A Mustang Mach-E vadonatúj modell, de a neve történelmi. A “Mach” nevet a ’60-as évek óta viselik a különleges Ford Mustangok. Az első ilyen autó a Mustang Mach 1-es volt: az autó, ami “úgy nézett ki, mint ami képes átlépni a hangsebességet”.