Sejthető, hogy a klasszikus autók elektromosra való átépítése lesz a következő nagy terend a restaurátorok körében. Most a Totem Automobili pályázik a népszerűségre egy meglehetősen ritka Alfa Romeo Giulia GT Junior modellel.

Hirdetés

Az olasz klasszikus elektromos újragondolása 518 lóerővel és 940 Nm nyomatékkal támadhat fel a hamvaiból, mely 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, ami elképesztő. Az elektromos motort egy 50,4 kWh-s folyadékhűtéses akkucsomag táplálja.

A készítők szerint egyetlen töltéssel, normális körülmények között az autó akár 350 kilométert is meg tud tenni.

Ahogy az sejthető, a GTelectric egykor egy Alfa Romeo Giulia GT Junior volt, de teljesen szétszedték az átalakításhoz. Az eredeti váz 10%-a maradt meg, egy teljesen új aluminiumplatformra hegesztették ezt rá, hogy bírja az ereje által ránehezedő terhelést. Egy, az utastér vonalait követő bukókeret is van az autóban, de ez nem hat ki a benne lévő helyre, plusz némi aluminiumcsővel igyekeztek kompenzálni a lökhárítók nyilvánvaló hiányát (lásd galériánkat a lap alján).

A karosszéria teljes egészében szénszálas anyagokból áll, hogy olyan könnyű legyen, amennyire lehet, és minél kisimultabb külsőt kölcsönözzön a GTe-nek. A négy LED-fényszóró a múltbeli 1750 és 2000 modelleket idézik meg, de hátra a szögletes lámpák helyett kör alakúakat találunk. Az új váznak a MacPherson felfüggesztései is részei és a Totem elektromos Alfája a Bilstein rendszereinek köszönhetően állítható magasságú lesz, akár légrugókkal, akár elektromosan.

A jó hír, hogy a Totem teljesen személyre szabja a modellt, az utastérben az olasz luxustól a high-tech kügyükig minden megtalálható. Hisz a kézzel öltött Nappa bőr mellé teljesen digitális műszerek dukálnak. A Totem eredetileg a brit Goodwood Festival of Speeden mutatta volna be a darabot, de mivel ezt az eseményt elhalasztották, kicsit még várnunk kell majd, hogy teljes valójában lássuk.