A legbarátibb város az e-autósoknak

0

A Migrate kutatást végzett, hogy hol vannak az Egyesült Királyságon belül a legjobb helyek elektromos vagy plug-in hibrid autók számára, hol a legkényelmesebb a töltés, és hogy hol van a legtöbb ilyen autó.

Két évvel azután, hogy a kormány elindította a „Road to Zero” nevű programját, melynek célja az, hogy ösztönözzék az embereket az alacsony emissziójú járművek vásárlására, London bizonyult a villanyautók legbarátibb városának. A lista 10 legbarátságosabb helye közül 9 a főváros kerülete.

A Top10:

  1. Westminster
  2. Islington
  3. Hammersmith & Fulham
  4. Wandsworth
  5. Orkney Islands
  6. Hackney
  7. Southwark
  8. Tower Hamlets
  9. Lambeth
  10. Brent

A kutatás eredménye nem meglepő, figyelembe véve azt, hogy London milyen erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy csökkentsék a város légszennyezését.

A másik listán, amelyen az látható, hogy mely területeken terjedtek el a legnagyobb arányban az elektromos és a plug-in hibrid autók. Az első helyezettnél 1 ilyen alacsony emissziójú autóra 16 regisztrált jármű jut.

Azonban ha azt vizsgáljuk, hogy 1 töltőre hány darab villanyautó jut, akkor Skócia vezet, sőt London fel sem fért a Top10-es listára.

George Chalmers a Migrate vezetője szerint látszanak az eredményei annak, hogy Londonban szigorú szabályozásokkal terelik az embereket az elektromos járművek irányába. Más területeken azonban először inkább a megfelelő infrastruktúrát építik ki, ezzel csábítva az embereket az elektromos járművek vásárlására.