Hirdetés

Amikor a külföldi sajtó beharangozóit olvastam a témáról, rögtön megörültem, hogy Magyarországon is folytatódik a szolgáltatás (így a töltők) bővülése. A Shell egyszerre két újdonsággal is megjelenik az elektromos töltők kelet- és közép-európai piacán: a vállalat a töltőhálózatot üzemeltető IONITY-vel együttműködve megnyitja első gyorstöltő állomását Magyarországon, ezzel egyidőben pedig bemutatja a Shell Recharge töltőpontot is, amely a Shell elektromos járműveket töltő globális, saját márkája. Az autósoknak így a Shell töltőállomásokon mindkét töltőponton lehetőségük nyílik újra tölteni elektromos autóikat is. Az IONITY-val közös első gyorstöltő állomás az M7-es autópálya mentén, a Balaton közelében található.

Ezzel egy időben jelenik meg hazánkban a Shell Recharge is, így Magyarország lesz a Shell 5. európai (és a világban a 9.) piaca, ahol a márkát bevezetik. A saját töltő – 50 kW-os gyorstöltési kapacitást kínálva az elektromos jármű számára – általában 0%-ról indulva 80%-os töltöttséget biztosít körülbelül 30 perc alatt. A szolgáltatást két állomáson vezették be, és azoknak az autósoknak kínál töltési lehetőséget, akik az M3-as autópályán, valamint az M7-es autópálya mentén Budapestről Szlovénia és Horvátország irányába utaznak. Mindkettő elektromos jármű tesztüzemben működik. A kezdeti tesztidőszakot követően a bevezető ár töltésenként 1925 Ft lesz, ezzel utalva a Shell magyarországi alapításának évére.

Mai hírünk viszont most csak a másik 4 ország bővüléséről szól, de remélhetően így csak idő kérdése, hogy hozzánk is még több Recharge oszlop begyűrűzzön. Ez most konkrétan azt jelenti, hogy a jelenleg tervben lévő 100 darab németországi, ausztriai és svájci töltőoszlop számát megduplázza 200 darabra.

A Shell megújuló energiákra fókuszáló divíziói világviszonylatban évi 2-3 milliárd dollárból gazdálkodhatnak, ami még mindig csak közel 1 százaléka a Shell éves bevételének, tehát van még hova fejlődni az olajkitermelés világából, de az irány mindenképpen dicséretes!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/