Hirdetés

Mikor 2017-ben bejelentették a Tesla tisztán elektromos kamionját, annak gyártását 2019-re ígérték. Azonban erre nem került sor.

Jerome Guillen a Tesla Semi projektjének vezetője így nyilatkozott tavaly: „Jövőre nekilátunk a termelésnek is. Nagyon boldogok vagyunk, sokat vezettük már a kamionokat, úgy gondolom ez már önmagában hatalmas siker.” Megerősítette tehát, hogy a gyártás csúszik 2020-ra. Később azt nyilatkozta a Tesla, hogy ugyan elkezdik a gyártást 2020-ban, de csak korlátozott darabszámban.

A késés annak ellenére történik, hogy a Tesla több ezernyi, 5.000-20.000 dollár közötti foglalót is össze gyűjtött.

Hirdetés

Néhány előrendelő most azonban arról számolt be, hogy a Tesla levélben felvette velük a kapcsolatot, hogy friss információkat szolgáltassanak a leendő tulajdonosoknak:

„ Üdvözlet megint, a Tesla kamionos csapatától! Nem rég zártunk le egy nagyszerű évet, rekordszámú legyártott és kézbesített autóval. A shanhai gyárat is sikerült az ütemterv előtt befejeznünk. Új napenergia, energia termékeket vezettünk be, ezek mind közösen teszik lehetővé azt, hogy a Tesla Semi gyártása, korlátozottan, megkezdődhessen az év második felében.”

Tehát úgy tűnik a korlátozott termelés is csak az év második felében indul majd meg.

„Az elmúlt pár hónapban már valós körülmények között teszteltük a járműveket. Töltöttünk időt viszontagságos területeken is, hogy megvizsgálhassuk a Semi ellenállóságát rossz útviszonyok mellett. A járművekbe szerelt műszerekkel gyűjtöttünk adatokat, hogy a későbbiekben még jobban tudjék kezelni az ezekhez hasonló útviszonyokat. A saját fremont-i tesztpályánkon nagy erejű behatásoknak is kitettük, mint például az útpadkának ütközés, vagy a nagy méretű gödrökön való áthajtás és ezekhez hasonló más durva esetek, hogy megbizonyosodjunk arról, ezekkel is képes megbirkózni. A tesztjárművek eddig kitartanak és továbbra is lenyűgözőek. A valós tesztek mellet számos fontos mérnöki fejlesztést is elvégeztünk.”

Nemrég pedig Elon Musk azt mondta a tesztek alatt sikerült megtalálni a módját, hogy a hatótávot közel 1000 km-re növeljék.

A levélben csak annyi áll, hogy sikerült fejleszteni, de a részletek csak jövőre érkeznek. Ami azért érdekes, mert ez azt jelentheti, hogy az idei gyártást ezen fejlesztések nélkül kezdenék meg. Az északon élő Tesla fanok hamarosan találkozhatnak is a Semi-vel mivel a gyár megerősítette, hogy elkezdik a téli teszteket.

Megemlítették továbbá, hogy dolgoznak a saját töltési szabványukon is a kamionok számára. Érdekes viszont az, hogy arról, hogy hol fogják gyártani még nem derült ki semmi.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

Hirdetés