Kínában a járművek negyede tisztán elektromos lehet 2025-re

0

Kínában komoly problémát jelent a légszennyezettség, ezért is lenne fontos csökkenteni a közlekedésből származó károsanyaganyag-kibocsátást. Az ázsiai ország jelenleg azt tervezi, hogy 2025-re 25 százalékra növeli a részben vagy teljesen elektromos hajtásláncú járművek részarányát.

A pekingi ipari és információs technológiai minisztérium tervezete alapján az újautó-eladásokban 2025-re 25 százalékra emelkedik az elektromos, hibrid és más alternatív hajtással rendelkező, valamint 30 százalékra az intelligens jármű-elektronikai rendszerrel ellátott és adatátviteli hálózatra kapcsolt ICV-járművek részaránya.

A célkitűzés eléréséhez 2021-től kezdődően biztosítani kell az ökológiailag kiemelt, a légszennyezés visszaszorítása szempontjából kulcsfontosságú kísérleti régiókban a NEV-járművek kizárólagos forgalomba helyezését.

A tervezet megjegyzi ugyanakkor, hogy mindehhez számos technológiai áttörésre lesz még szükség az akkumulátorok, az elektromos hajtáslánc és a jármű-elektronikai rendszerek gyártása terén. Az idei első tíz hónapban a NEV-járművek eladása öt százalékát tette ki az újautó-eladásoknak Kínában.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!