Indul a Polestar 2, egyelőre próbagyártással!

0

A Volvo márka teljesítményre hangolt termékcsaládja a Polestar, aminek második, tisztán elektromos kiadásából már készülnek az első darabok a márka kínai gyárában! A Polestar 1 még csak egy brutális teljesítményű, limitált darabszámú plug-in hibrid volt, ám a Polestar 2 tisztán elektromosnak készül és remélhetőleg az árazás sem lesz elszállt.

Legutóbbi információink szerint ez nagyjából 59 000 eurót fog jelenteni. A Volvo CMA platformjára megépített tisztán elektromos-hajtású Polestar 2 hajtáslánca tengelyenként egy-egy villanymotorból és egy 27 modulból felépülő, egyetlen töltéssel 500 kilométer megtételét ígérő (WLTP) 78 kWh-s padlóba integrált akkumulátorcsomagból áll. A gyártó közlése szerint a csomag elhelyezése erősíti a modell strukturális merevségét, miközben a hagyományos autókhoz képest 3.7 decibellel a zajszintet is csökkenti. A két elektromos motor összteljesítménye 408 lóerő, nyomatéka pedig 660 Nm. Gyorsulása pedig 0-100-ra öt másodperc alatt végbemegy. Az autó tölthetőségét is kiválóan megoldották, ugyanis 150 kW-os DC és 11 kW-os AC töltési lehetőséggel szerelték fel a Polestar 2-t.

A februári premier után pedig örömmel mondhatjuk, hogy az első darabok készülőben vannak a Luqiao melletti gyárban, amit Thomas Ingenlath vezérigazgató is megerősített! Ezek a most gyártás alatt levő darabok pedig 2020 első felében már tulajdonosaiknál lehetnek!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!