Hirdetés

Jó híreket olvashatott mostanában az, aki tervezi megrendelni a Tesla új, Model 3-ra alapozott kompakt SUV-ját, a Model Y-t! A Deutsche Bank autóipari technológiákat elemző munkatársa, Emmanuel Rosner (Senior Autos & Auto Technology Analyst) egy érdekes írást publikált, melyről az amerikai CNBC is beszámolt. Meglátása szerint a Tesla felpörgette a Model Y tajvani beszállítói hálózatát, elősegítendő a szükséges alkatrészek mielőbbi beszerzését. Ezzel számítások szerint a legjobb esetben akár 6 hónappal is előbbre tudná hozni a Model Y első legyártott darabjainak bemutatását.

Tesla Model Y

A típus amerikai megjelenése és gyártásának beindítása kezdetben 2020 ősze volt, ám ezt már maga a Tesla is előbbre hozta, 2020 nyarára. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez még nagy valószínűséggel nem az “igazi tömegtermelés” beindulását vetíti előre, hanem csak egy kisebb volumenét, amit nagy valószínűséggel első körben Tesla alkalmazottak kaphatnak majd meg. A teslát ismerve nincs is ebben semmi szokatlan, hiszen a Model 3 esetében is ez volt a szituáció 2017 nyarán. Az első “hétköznapi” rendelők csak 2017 decemberében kaphatták meg a vágyott autót!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés
Hirdetés