Bemutatkozott a teljesen elektromos Audi e-tron Sportback

0

Az Audi tovább folytatja megkezdett elektromos programját, melynek keretében bemutatkozott a második tisztán elektromos hajtású modelljük, az Audi e-tron Sportback.

Megjelenést illetően, egy ízig-vérig e-tron formát kapunk, leszámítva a lejtős tetővonalat. Még a méretek is változatlanok maradtak, a hossza 4.9 méter, szélessége 1.93 méter a magassága pedig 1.62 méter lett.

A csúcskategória az e-tron Sportback 55 quattro, ami 360 lóerős teljesítménnyel, 561 Nm-es nyomatékkal közel 6.6 másodperc alatt gyorsul százra. A modell végsebessége pedig 200 km/órára lett korlátozva. A teljesen feltöltött 95 kWh-s akkumulátorral WLTP szerint mérve közel 466 kilométeres hatótávval számolhatunk egyetlen feltöltéssel. Az S mód aktiválása után ezen értékek még tovább javíthatók, hiszen a villanymotorok ekkor már 402 lóerőt és 664 Nm-nyi nyomatékot állítanak elő, ami a 0-100-as sprintidőt – a megtehető távolság kárára – 5.7 másodpercre csökkenti.

Az e-tron Sportback-ből szintén lesz egy mérsékeltebb árú modell is, ami az e-tron Sportback 50 nevet kapta. A 71 kWh kapacitású akkumulátorcsomagjával 347 kilométeres hatótávolságot tud kínálni a 313 lóerős teljesítmény, 540 Nm-es csúcsnyomaték és 6.8 másodperces 0-100-as sprint mellett.

A modell 2020 második felében kerülhet a piacra, minden eddiginél jobb megvilágítást biztosító LED Mátrix fényszórókkal és kamerákkal helyettesített visszapillantókkal.
Az Audi e-tron Sportback alapára Németországban 71 350 euró, vagyis 23.8 millió forint lesz.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!