A Volkswagen ID.3 elektromos motorja akár egy sporttáskában is elfér

0

Az elektromos-hajtásláncnak számos előnye van, az egyik kétségkívül az, hogy egy kifejezetten kompakt házba is bele lehet sűríteni akár 200 lóerőt is. A Volkswagen most bemutatott elektromos motorja – amely az ID.3 alatt is megtalálható lesz – annyira egyszerű és kompakt, hogy méretét tekintve akár egy átlagos sporttáskában is elfér.

Az APP 310 nevet viselő egység az ID.3 mellett más MEB platformra épülő autókban is használható lesz. A 200 lóerős és 310 Nm-es csúcsnyomatékkal rendelkező erőforrás a Volkswagen első igazán nagy lépése volt az elektromos átalakulás irányába.

Magát az elektromotort a németországi Kasselben szerelik össze, azonban az egyes alkatrészek Salzgitterben és Hannoverben készülnek. A Volkswagen úgy számol, hogy a kasseli létesítményben már most is elérhető lehet az évi 500 ezres darabszám, amit a kínai Tiencsinben későbbiekben beinduló termelés növelhet majd tovább.

A Volkswagen nem titkolt célja, hogy 2023-ra az évi 1.4 milliós gyártási szám is teljesíthető legyen, amivel a világ egyik legnagyobb elektromos hajtásláncot előállító vállalata lenne!

Meglátjuk, hogy mi valósul meg ebből a tervből!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!