Sokkolt a Tesla, profitot ért el a harmadik negyedévben

0

A Tesla negyedéves, félével és éves pénzügyi beszámolói eddig arról szóltak, hogy az e-autós vállalat őrült ütemben égeti a pénzt. A bevétel oldalon pedig egyáltalán nem keletkezik akkora összeg, amely a kiadásokat is fedezni tudná.

Most viszont fordult a kocka, a Tesla története során először profitot termelt!

A 2019 harmadik negyedévében 6.3 milliárd dolláros bevételt könyvelt el a gyártó, ami részvényenkénti 1.91 dolláros profitot eredményezett. Minden nagyban köszönhető a sikeres Model 3-nak, és annak, hogy a modellek gyártását is sikerült felpörgetni. A működési és gyártási költség is soha nem látott szintekre süllyedt, amivel rengetek pénzt spórolnak meg, ráadásul a legyártott modellek száma is szép ütemben nő! A Tesla készpénzállománya is rekordszintre, 5,3 milliárd dollárra emelkedett.

A pénzügyi beszámolóval együtt, a Tesla más pozitív hírekkel is előállt. A Sanghajban tervezett Gigafactory 3 építési munkálatai a tervezettnél sokkal jobb ütemben halad, továbbá a legújabb Y modell is már jövő nyáron sorozatgyártásba kerülhet.

Tesla Q3’19 Update by Seth Weintraub on Scribd

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!