Zöld utat kapott a Gigafactory 3 – a héten elkezdődhet a Model 3 gyártása

0

Az elmúlt hetekben többször beszámoltunk arról a nagyszerű hírről, hogy a Tesla felgyorsította a kínai Gigafactory 3 munkálatait.

A Tesla ez év januárjában kezdte meg az építkezést Kínában, akkor arról volt szó, hogy a gyártás indítása valamikor 2019 negyedik negyedévében kezdődhet el. Sokan nem hittek az ígéretnek, de egyre biztosabbá vált a gyár indulása az ígért időpontban. Olyannyira, hogy augusztus közepén már a tesztgyártást is elindították.

Model 3 váz a futószalagon

Majd érkezett a következő hír, hogy a kormányzati ellenőrzéseken is sikeresen átment a Gigafactory 3 és október 14-én indulhat a gyártás.

Sajnos ez az időpont nem jött össze, de a Tesla ma megkapta a kormány hivatalos jóváhagyását a 3-as modellek gyártásának a megkezdésére. Azaz néhány nappal a pletykált dátum után az Ipari és Információs Technológiai Minisztérium jóváhagyta a Tesla számára a termelés megkezdését.

„ez azt jelenti, hogy a zöld utat teljes egészében megkapta a Tesla. Indulhat a gyártás”

Mondta, Yale Zhang, a sanghaji székhelyű Automotive Foresight tanácsadó cég vezetője.

Komplett autókat is fotóztak már a gyárban a munkások!

Pletykák szerint már a héten elkezdődhet a gyártás! De, várjuk meg a hivatalos bejelentést a Teslától. Egy pár nap ide vagy oda már nem számít, hisz rekord idő alatt húztak fel a semmiből egy komplett gyárat! Elon Musk ígérete szerint kezdetben a Gigafactory 3-ban heti 3000 legyártott jármű gurulhat le a futószalagról.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!