Közúton a tisztán elektromos Audi e-tron Sportback

0

Álca nélkül kapták lencsevégre az Audi új, tisztán elektromos modelljét az e-tron Sportback-et.

Az Audi e-tron Sportback bemutatója november 19-én lesz, Los Angelesben az Auto Show keretein belül. Így talán nem meglepő, hogy az Audi már nem igazán rejtegeti az elektromos modellcsalád következő tagját ami pár napja bukkant fel a közúton.

Az e-tron Sportback a korábban bemutatott e-tron SUV kupé stílusjegyekkel ellátott változata lesz. A főbb jellegzetességek között láthatjuk a lejtős tetővonalat, ami az ablakok formáját is megváltoztatták és a komplett hátsó részt, amely jelentősen eltér attól amit a nagy testvérén láthattunk.

A hátsó csomagtérajtót teljesen áttervezték és megváltoztatták a hátsó lámpát is, ám ami ennél is érdekesebb, hogy a képeken látható prototípus a kerékjárati íveknél és az autó teljes alsó részénél védőelemeket visel, vagyis nem kizárt, hogy egy strapabíróbb variáns is érkezik majd a típusból.

Az e-tron Sportback is megtartja a kamerákkal helyettesített külső visszapillantókat. Ami szintén nem változik, az az elektromos hajtás. A két elektromotornak köszönhetően normál módban 360, Boost módban pedig 408 lóerőre lehet képes az új elektromos Sportback.

A hatótávolság 384 kilométerben lett meghatározva egyetlen feltöltéssel, akárcsak az e-tron esetében. Ez nem éppen a legjobb érték, de cserébe a 150 kW-os töltőrendszert nem hagyták ki a modellből, ami 10 perc alatt 87, 30 perc alatt pedig 252 kilométer megtételéhez elegendő energiát juttat az akkumulátorba.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!