Más gyártóknak is megosztaná prémium elektromos platformját a VW Csoport

0

A Volkswagen Csoport nem zárkózik el attól a lehetőségtől, hogy az általuk kifejlesztett prémium elektromos platformot (PPE) a jövőben más gyártókkal is megosszák. Szerintük csak ez az egyetlen módja annak, hogy az elektromos forradalomra történő átállás gazdaságosan végbemenjen.

Ulrich Wildmann, az Audi fejlesztési részlegének a vezetője így nyilatkozott: „Vannak, akik érdeklődnek az ötletünk iránt, ezzel párhuzamosan már folynak a tárgyalások ezzel kapcsolatban. Szerintünk, a technológia elérhetővé tétele és a másokkal történő megosztása kulcsfontosságú lépés az elektromos autókra történő átállás folyamatában.”

„Figyelembe véve a hatalmas kutatási- és fejlesztési költségeket, több kisebb gyártó is szóba jöhet. Például az Aston Martin, McLaren vagy éppen a Maserati. De, nem zárkózhatunk el attól sem, hogy a BMW vagy a Mercedes is bekopogtathat az ajtónkon, hiszen ebben az esetben már egy német prémium megoldásról beszélhetnénk.”

Korábban a Volkswagen már megállapodást kötött a Forddal. Így az amerikai vállalat hozzáférhet a VW fő elektromos platformjához, ezért a következő hat év során körülbelül 10 és 20 milliárd dollárt fizethet a Ford a németeknek.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!