A Belügyminisztérium gépjármű-nyilvántartása szerint ez év első kilenc hónapjában 5.171 zöld alapszínű rendszámmal rendelkező autót állítottak forgalomba hazánkban. Így 14 ezer 731-re nőtt az e-járművek száma. A több mint tizennégyezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (6529), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (4490) és a tölthető hibridek (3711).

Hirdetés

Szeptember kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 7344, míg vidéken 7387 e-kocsi található. 

Továbbá érdemes megnézni, hogy miként nőttek a tisztán elektromos autók eladási számai az utóbbi egy hónapban:

Szeptemberben 363 tisztán elektromos autót helyeztek üzembe, míg az 5N-ből és az 5P-ből mindössze 208 és 102 darab talált gazdára. A kiugró tisztán elektromos autók száma betudható a pár napja átadott 249 darab e-Golfnak, melyet a kormány vásárolt a kórházak számára.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/