Fekete Model Y-t videóztak a Tesla HQ közelében

0

Elon Musk március 15-én mutatta be a Tesla legújabb modelljét, a Model Y-t. A Model Y egy SUV szintre alakított Model 3, a külső szinte azonos és a beltérben is meghagyták a Model 3-ból már jól ismert típusjegyeket. A Model Y magassága inkább a Model X-hez passzol, ami egyértelmű. Hisz Elon Musk célja az volt, hogy egy olcsóbbnak mondható SUV-t is a piacra dobjon. A Model Y kasztnijával is sikerült elérni a lehetetlent a tervezőknek, ugyanis a légellenállási együttható (Cw-érték) 0,23. Az alábbi képeken jól látható a Model 3 és a Model Y közötti különbség:

A Tesla 2019 2. negyedévi pénzügyi jelentését követően kiderült, hogy már megkezdődtek az előkészületek a Model Y gyártásához a fremont-i gyárban. A jelenlegi állás szerint pedig már 2020 őszére el is készülhetnek az első modellek.

Tegnap pedig sikerült egy Model Y-t megörökítenie a Tesla Motors Club fórum felhasználójának, Cstreetnek a saját Teslájának a fedélzeti kamerájával néhány mérföldre a Tesla Palo Alto központjától.

A rövid videón nem látható jelentős változás a modellen, kivéve a fekete színt amit még nem láthattunk a bemutató óta.

A fekete Model Y-nak különösen jól áll az úgynevezett „Chrome Delete„. A prototípuson egyedüli króm díszítőelem az oldalsó autopilot kamera körül látható csak. Több mint valószínű, hogy a végleges, sorozatgyártott modellnél már itt is el fogják tüntetni a sokak által nem tetsző anyagot.

Remélhetőleg a jövőben más Tesla tulajdonosoknak is sikerül megörökítenie a TeslaCam segítségével az újonnan érkező fejlesztés alatt álló modelleket.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!