Súlyos milliókba került a NIO-nak a visszahívás

0

A napokban számoltunk be a NIO-t övező pénzügyi viharfelhőkről, melyek jelenlétének egyik oka az a visszahívási akció, amit több öngyulladásos tűzeset előzött meg Kínában. A probléma ott kezdődött, hogy az akkupakk NEV-P50 nevű komponensét (CATL gyártmányú akkumodul) cserélni kellett. Ez 4803 darabot érintett az ES8 a típusból, pontosabban amiket 2018 április 2. és 2019 október 1. között gyártottak.

NIO ES8

A 70 kWh-s akkucsomagban található alkatrészt a NEV-P102 típusúra cserélte a cég az érintett járművekben, az akció nagyjából 2 hónap alatt le is ment. A visszahívás óta minden ES8-at ezzel az új modullal láttak el, melyek azóta is gond nélkül szolgálják tulajdonosaikat.

A NIO ES8 akkupakkja, benne a ketyegő bomba

Ám mindez komoly költséggel járt a NIO-nak, egészen pontosan 49,4 millió dollárba került a mutatvány, ami 305-as forinttal számolva több, mint 15 milliárd forint. Ha kiszámoljuk a $/kWh költséget, akkor láthatjuk, hogy az eredetileg 123$/kWh költség felugrik 147$/kWh-ra. Remélhetőleg nem töri meg mindez a NIO lelkesedését, kár lenne értük.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!