Meglepődve olvastuk a külföldi híreket még augusztus végén, hogy a kínai Gigafactory 3 számára nem a Panasonic fogja az akkucellákat szállítani, hanem az LG Chem. Erről persze mi is beszámoltunk, most pedig arról írhatunk, hogy iparági értesülések szerint elkezdődtek az LG Chem rézéről a munkálatok!

Hirdetés

A 21700-as típusú, cilinderes kialakítású cellák a LG Chem legújabb fejlesztésű, NCM 811-es kivitelében készülnek, melyekben a felhasznált kobalt aránya nagyjából 10% körüli. Ezeket a cellákat eddig csak buszokhoz szállította az LG Chem, de várhatóan a Tesla igényeit is maximálisan kielégítik majd.

LG Chem – Nanjing

Az LG természetesen tudja, hogy a Tesla brutális mértékben fogja ezeket a cellákat megvásárolni tőlük, így a Nanjing-béli gyárukra 1 milliárd dollár értékben fognak költeni, bővítendő a gyártói kapacitást. Az LG gyára csupán 320 km-re van a Gigafactory 3-tól, így a cellák beszállítása sem okozhat problémát!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/