Augusztus elején már mi is beszámoltunk a kisebb aksival szerelt Audi e-tron érkezéséről. Az Audi e-tron 50 quattro sokkal kisebb, 71 kWh-s akkumulátort kapott. Éppen ezért a megtehető hatótávolság is kevesebb lett, WLTP szerint egyetlen töltéssel a kisebb e-tron 299 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel. Ez nagyjából 28%-al kisebb mint az e-tron 55 quatrro-e.

Hirdetés

A pénztárcabarátabb e-tron a lóerőkből is lead egy keveset. Ezt a modellt is egy kétmotoros összekerékhajtású rendszer mozgatja, de az eredeti 402 lóerő helyett már csak 308-at kapnak a vásárlók. A 0-100-as gyorsulás ideje is 7 másodpercre emelkedik, limitált végsebessége pedig 190 km/h lesz. Továbbá a DC villámtöltés sebességét is csökkentették, az 55-ös változat 150 kW-os csúcsáról 120 kW-ra. Az e-tron 50 quattro fő célja, hogy “jellemzően nagy hatékonyságot és erős teljesítményt nyújtson új áron”.

Az Audi szerint az új verziót csak az európai piacra szánják, és céljuk, hogy a belépő árat jelentősen csökkentsék, különösen Németországban, mivel ott csak a 70 ezer eurót meg nem haladó elektromos autókhoz kapnak állami támogatást a vásárlók.

Ezen a héten pedig a német autógyártó megkezdte az e-tron új verziójának az árait közzétenni.

Vitathatatlanul Norvégia az Audi legfontosabb piaca, ahol az e-tron 50 mindössze 499.000 norvég koronával indul, ami körülbelül 55.000 dollárnak felel meg, míg az USA-ban a 95 kWh-os akkumulátorral szerelt e-tron kedvezmények nélkül 75.0000 dollárral indul.

Reméljük, hogy hamarosan a magyarországi árakat is megtudhatjuk és egy jóval kedvezőbb árcédulával látják el a kisebbik e-tront. Biztos, hogy itthon is lenne rá kereslet!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/