2025-ig négyezer e-töltőállomást telepít németországi telephelyein a Volkswagen

0

Vezető szerepet akar betölteni a Volkswagen az elektromos átalakulásban és ezért mindent megtesz. A jelenlegi hírek szerint közel négyezer elektromos töltőállomás telepítését tervezi a németországi telephelyein a VW amire 250 millió eurót költenének.

A napokban átadott első szép számú töltőállomás Braunschweigben található, ahol a VW első töltőközpontját is létrehozták hatvan töltőponttal. A csoport 250 millió eurót fektet be a töltési infrastruktúra bővítésére melynek első része a 2025-ig telepíteni kívánt 4000 töltőpont. Majd további 36 ezer darab töltőt akarnak még telepíteni Európa szerte.

A Volkswagen fontosnak tartja, hogy az elektromos átalakulásban a saját alkalmazottjainak is biztosítsa a töltési lehetőséget. Ezzel szeretnék prezentálni, hogy az e-mobilitásra való fokozatos áttérés miképp lehet sikeres. Braunschweig polgármestere, Ulrich Markurth elmondta, hogy a töltési pontok más elektromos járművek felhasználói számára is elérhetők lesznek.

Az első 60 töltési pont a helyszínnel szomszédos Ohefeld parkolóban található. A töltési teljesítmény 11 kW. A töltéshez szükséges energia egyetlen forrása a megújuló energiaforrásokból előállított Volkswagen Naturstrom. Az energiát a TÜV Nord tanúsította, és száz százalékban szén-dioxid-kiocsátás mentes az előállítása. Olyan forrásokból származik, mint a szél- és vízenergia.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!