Egyre pontosabb a végső helyszíne az európai Tesla Gigafactory-nak

0

Az európai Gigafactory terve már többször előkerült. Legutóbb július végén bukkant fel az a hír, hogy a európai helyszín valahol Németországban lesz. A 2019 második negyedévet elemző jelentés során Musk újra előhozta az európai üzem ügyét, amiben ezúttal nem a helyszínt, hanem a termelés beindításának idejét említette: 2021.

“A tervünk az, hogy a kaliforniai Fremontból lássuk el autókkal egész Európát, míg az európai Gigafactory el nem kezd termelni. De…az csak 2021-től esedékes, hogy működő gyárunk legyen Európában.”

Azt már eddig is tudhattuk, hogy valahol Németországban épülne fel a gyár. Most pedig újabb hír látott napvilágot. A Nordwest Zeitung lap szerint Bernd Althusmann, Alsó-Szászország tartomány gazdasági minisztere elmondta, hogy több holland határ közeli területet is megnéztek a Teslával.

Először Emden városa mellett vizsgálódtak, majd pedig Emslandban is körbenéztek. Mindkét helyszínt fontolóra vették a gyár szempontjából.

A gyárban elsősorban autókat építenének (nem akkumulátort), ugyan úgy ahogy a hamarosan elkészülő Sanghajban található Gigafactory 3-ban. A végső döntést az év végére hozzák meg, a munka pedig 2020-ban kezdődne!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.huclub, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!