A Rimac adhatja az elektromos Bugatti SUV-jának alapját

0

Nagyon úgy tűnik, hogy a Bugatti végül beadja a derekát és egy elektromos városi terepjárót dobhat a piacra. Ha hihetünk az Automobile Magazine pletykájának akkor az Edag segítségével fejlesztett elektromos meghajtással és az osztrák Magna Steyr által épített vázzal érkezhet meg az első városi Bugatti crossover.

Renderképek: Sajdin Osmancevic

Azonban még ez sem biztos, ugyanis a gyártó a Porsche-t és a horvát Rimac-ot is megkereste. A Rimac-ot pont az 1850 lóerős hajtással kapcsolatban, melyet a Rimac C-Two használ.

Renderképek: Sajdin Osmancevic

Előkalkulációk szerint az elektromos modellből évente 600 darab készülhet, viszont nem biztos, hogy jó ötlet egy még erősebb modellt gyártani a Chiron után. További spekulációk szerint az első elektromos Bugatti még olcsóbb is lehet mint a jelenlegi zászlóshajó.

Amennyiben a Rimac együttműködés kudarcba fullad a Bugatti egy, a jövőben a Rosche 918 Spyder utódjának és egy meg nem nevezett Lamborghini konstrukciónak a hiperautós alapjait használhatja.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!