Videó – így készül az angolok MG ZS elektromos autójának az akkumulátora

0

A britek egyik ikonikus márkája, az MG (ami jelenleg a kínai autóipari SAIC tulajdona) sem akar tétlen maradni és úgy döntöttek, hogy forma szempontjából nem bízzák a véletlenre a dolgot és egyik népszerű modelljük, a ZS fogja megkapni az elektromos hajtásláncot. A (számunkra) fura típusnév egy 2017 óta létező, belsőégésű motorral szerelt típust rejt, amit jelenleg is árusít az MG Angliában.

Május elején új információkkal jelentkeztek az angolok, melynek legérdekesebb részlete, hogy 44,5 kWh-s folyadékhűtéses akkumulátorral fogják piacra dobni első elektromos autójukat ami nagyjából 250 kilométer megtételére lesz képes WLTP szerint.

Továbbá az elektromos MG ZS-t felszerelik egy 7 kW-os fedélzeti AC töltővel, a DC töltővel pedig közel 40 percet vesz igénybe az autó 0-ról 80%-ra történő feltöltése.

A fenti videóban az MG bemutatja, hogy CATL cellákkal hogyan készülnek az elektromos autó akkumulátorai. Érdemes végignézni! Az elektromos modellek gyártása szeptembertől kezdődhet!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!