Mikor a Lotus megkezdte az elektromos Evija beharangozását, akkor azt mondták, hogy a gép teljesítményétől elszáll az agyunk. Nos, pár napja igencsak impresszív számokkal álltak elő az Evija bemutatóján a Lotus szakemberei.

Hirdetés

A négy különálló elektromos motor összesen 200 lóerőre képes, a 100 km/h-ra való gyorsulás végbemegy 3 másodperc alatt, továbbá a gyártó ígérete szerint a 300-at is 10 másodpercen belül fogja hozni az Evija. Végsebességét pedig 320 km/h fölé becsülik!

Az elektromos újdonság pehelysúlyú. Az egyrészes szénszálas váz alatt minden tartozékot magában tudó modell súlya mindössze 1680 kilogrammot nyom. A közúti forgalomra szánt 130 Evija lítium-ionos akkumulátorai körülbelül 400 km-t bírnak ki egy szuszra, azonban a gyártó ígéretei szerint egy 350 kW-os töltővel 12 perc alatt vissza lehet tölteni 80%-ra, illetve azt is belengették, hogy egy 800kW-os töltő segítségével 10 percen belül a 100% is elérhető – az egyetlen gond az, hogy még Amerikában sem nagyon találni olyan kutat, ahol ilyen rendelkezésre áll.

Az Evija ára valahol a másfél és kétmillió euró között fog indulni, legalábbis ezt célozza be a márka. Fontos megjegyezni azonban, hogy a fent említett számok is az ő céljaik, ha azonban ennek ellenére valaki úgy érzi, szeretné egy Lotusszal megkezdeni elektromos autós karrierjét, a 2020-ban gyártásnak induló modell már előrendelhető melyből összesen 130 darab fog készülni!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/