Sokan aggódnak, ezért hogy miként alakul majd egy e-autó akkumulátorának élettartama, mi lesz annak kapacitástároló képességével. Több autógyártó is komoly garanciavállalásokkal kívánja biztosítani vevőit arról, hogy nem kell aggódniuk ez miatt.
A Volkswagen is most egy ilyen vállalást tett közzé, melynek értelmében minden jövőbeni ID. modellre (köztük a már rendelhető ID.3-ra) érvényes az a garanciális feltétel, ami biztosítja, hogy nem fog az akkupakk kapacitása 70% alá esni a vásárlástól számított 8 éven belül. Természetesen kilométeres korlátozás is szerepel a feltételek között, ez ebben az esetben 160.000 km.

Természetesen a 70% a legrosszabb eset taglalása, jó eséllyel még ennyit sem fog romlani egy ID. modell akkupakkja, de sokat számít az akkumulátor használatának módja is az összkép szempontjából.

Továbbá megerősítésre került a Volkswagen részéről, hogy az ID.3 villámtöltési képessége 125 kW teljesítményű lesz, ezzel hozva a 2019-ben elvárható szinttől egy kicsit magasabbat, hiszen például a nem rég bemutatott Corsa-e és az e-208 is a 100 kW-os szintet tudja megugrani.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/