Érdekes részletek a Volkswagen ID.3 értékesítési stratégiájából

0

Egy érdekes interjú került fel a napokban a Youtube-a (sajnos németül) Juergen Stackmann közreműködésével, aki a Volkswagen kereskedelmi részlegén dolgozik (Board Member for Sales and Marketing). Ezen interjú segítségével még jobban beleláthatunk az ID.3 köré felépített kereskedelmi stratégiába.

Elképzelt kép az ID.3-ról, szeptemberben kiderül a végleges forma.

Ami biztosan kijelenthető már most: a Volkswagen számításai szerint minden, Zwickauban gyártott ID.3-nak jó időre meglesz a gazdája előre.
Miután május 8-án megkezdődtek az előfoglalások, a gyártóhoz minden várakozást felülmúló gyorsasággal érkezett meg 15ezer foglalás a 1st nevű ID.3 kiadásra, ami egy 30ezer darabos, limitált szériás autó lesz. A maradék, még nem lefoglalt autó várhatóan még a szeptemberi FrankFurt Motor Show előtt el fog fogyni. Ezen az eseményen fogja majd a Volkswagen bemutatni az ID.3 végleges formáját, álca nélkül. Ennek a kiadásnak a gyártása 2019 végén kezdődik, az első kiszállítások pedig 2020 elején indulnak.

Természetesen itt is lesz lehetőség az autó megvásárlására. Stackmann szerint a kereskedések vezetői már személyesen is megtekinthették az autót, akik a vártnál nagyobb érdeklődésről számoltak be. Mint ismert, az autóból 3 verzió lesz megvásárolható:

– 45 kWh: 330 km (WLTP)
– 58 kWh: 420 km (WLTP)
– 77 kWh: 550 km (WLTP)

Ebből kezdetben csak a középső, 58 kWh-s kiadást lehet megvásárolni, de Stackmann szerint „nem fogunk évekig várni egy belépő-szintű modell bevezetésével”. Ezzel vélhetően arra utalt, hogy a legolcsóbb, 45 kWh-s kiadás alapára sem lesz drágább 30ezer eurónál (németországi ár). Szóba kerültek az OTA, tehát hálózati kapcsolaton keresztül letölthető frissítések is: kellő tapasztalat begyűjtése után mindenképpen tervezik az ilyen megoldás bevezetését.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!