Közeledik a szeptember, ami a Porsche tekintetében azt jelenit, hogy érkezik első elektromos autójuk, a Taycan. Mint minden Porsche, ez is magában fogja hordozni a cég értékeit: luxus-kategóriás belső, minőséget sugalló külső, mindez egy nagyon gyors kasztniba csomagolva!
Bár a gyártó még mindig nem tette nyilvánossá az autó specifikációit, úgy tudni, hogy 3 kiadás is érkezik majd beőle. Egyes értesülések szerint az alapkivitel “csupán” hátsókerék meghajtással fog rendelkezni, 80 kWh-s akkucsomaggal szerelve. két teljesítmény közül lehet majd választani: 240 kW (322 LE), vagy 280 kW (375 LE). Az árat a 90.000 dolláros sáv alsó részére kell elképzelni.

Lesz egy Taycan 4S fantázianevű modell is, itt már azonban 96 kWh-s akkucsomaggal számolhatunk, teljesítmény szempontjából pedig a 320 kW (429 LE), vagy a 360 kW (483 LE) mellett tehetjük le voksunkat az extra listát böngészve. Ár tekintetében itt is a 90.000 dolláros ársávval számolhatunk, ám inkább annak felső végéről.

Végül pedig itt van a Taycan Turbo, ami bár viccesen hangozhat, tekintve, hogy nincsen benne turbófeltöltő, mégis a Porsche meghagyta a hagyományokat és ezzel jelöli a legerősebb kivitelt. Ezen autó esetében is számolhatunk a 96 kWh-s akkupakkal, ám itt már mindkét tengely hajtott lesz. Az elsőt egy 160 kW (215 LE), míg a hátsót egy 300 kW (402 LE) teljesítményű motor fogja mozgásra bírni. Ár tekintetében itt már jobban ki kell nyitni a pénztárcát, hiszen várhatóan 140.000 dollártól indul az ár.

De ha két évet tud valaki várni, aki ilyesmi játékszert venne, annak ott lesz a Taycan Turbo S és az RWD GTS kivitel is. Előbbiről annyit tudni, hogy várhatóan 540 kW (724 LE) körül lesz a teljesítménye. Ha pedig már fullos kivitelekről beszélünk, elképzelhető, hogy a legnagyobb töltési teljesítmény is 350 kW lesz ezen két modell esetében.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/