Bemutatkozott az Audi Q2L e-tron. Csak Kína kaphat belőle!

0

Nem is olyan régen dühöngtem egy csendeset magamban, hogy mostanában az összes kedvező árú e-autó kizárólagosan a kínai piacra készül, a legrosszabb pedig az, hogy ebben a buliban a nagy európai gyártók is benne vannak. Míg nálunk folyamatosan hiány van ezen autókból, addig Kínába csak úgy repülnek az újabbnál újabb és kedvező árú elektromos autók, minimum 50-60 kWh környéki akkukapacitásokkal.

A vonatkozó cikkemben is szerepelt az Audi Q2L e-tron, igaz, akkor még azzal zártam az audis bekezdésemet, hogy egy ideje nincsen hír róla. Nos, eddig kellett csak várni, az Audi úgy döntött, jöhet az Audi Q2L e-tron végleges verziója is, természetesen Kínába szánják kizárólag.

A típus pontos neve Audi Q2 30 L e-tron, amiben az L a long jelölés, ez tehát 33 mm-el hosszított verziója a beleégésű motorral szerelt Audi Q2-nek. A gyártás már idén nyáron beindul a Foshan melletti üzemben, együttműködésben a FAW-al.



A Q2L padlólemezében egy 38 kWh-s akkucsomag kapott helyet, ami egy 100 kW-os elektromos motor táplál. Ez szinte ugyan az, mint a Hyundai Kona Electric esetében.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!