Az Audi nemrég dobta piacra az R8 Decennium névre keresztelt limitált kiadású modelljét, mely a típus 10. évfordulóját hivatott ünnepelni. Azonban egyre nagyobb az esély arra, hogy az először 2006-ban bemutatott modellt már nem fogják tovább gyártani. Ennek elkészítése helyett ugyanis már irányba indul el a négykarikás gyártó.

A legfrissebb hírek szerint már a gyártó háza táján is elbizonytalanodtak a V10-es motorral szerelt autó sorsával kapcsolatban. Helyét pedig egy tisztán elektromos-meghajtású sportautó veheti át, ami az e-tron GTR nevet viselheti.

Annyi biztos, hogy sok még a kérdőjel a váltással kapcsolatban. Viszont már most tudni, hogy az utód egy három elektromos motorral szerelt 650 lóerős fenevad lesz. Ha igazak a pletykák akkor pedig egy 95 kWh kapacitású akkumulátort fog kapni a GTR, ami egyetlen töltéssel akár 480 kilométert is meg tud tenni.

Ha pedig elkészült a modell, akkor szinte biztos, hogy a Porsche Taycan alapjaira építi az Audi. Ez pedig akár azt is eredményezheti, hogy hasonló szinten lesz a két e-autó.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/