Tesla Model 3 a Nürburgringen

A Tesla Model 3 Performance változatát is kivitték a Nürburgringre, hogy kiderítsék, miképp viselkedik a legkisebb elektromos Tesla a Nordschleifén.

A videó alatti leirásból megtudhatjuk, hogy a Model 3 Track móddal is fel van szerelve, azonban ezt az opciót egyáltalán nem aktiválták a sofőrök. A Michelin Pilot Sport 4 S abroncsok guminyomása 2.4 bar volt, a 100 kilométerre vetített energiafelhasználás pedig 70 kWh-ban maximalizálódott. Sajnos már az első kör felénél aktiválódott a magas fékhőmérsékletet jelző “lámpa”, kicsivel később (5:47-nél) pedig éppen ezért a teljesítmény némileg visszaesett.

Ettől függetlenül az autó vezetője élvezte a köröket és elmondása szerint az autó tapadása megfelelő volt. Az egész autó pedig kifejezetten aktívan reagált a kormánymozdulatokra.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/