Voltak már rekord kísérletek a világban elektromos autóval, a legtöbbjéről mi is beszámoltunk. De a mostani mindent visz!

Hirdetés

Wiebe Wakker álmodott egy merészet és szinte a semmiből elindult, hogy bejárja a világot elektromos autójával. Ezzel pedig fel is állította az elektromos autóval megtett leghosszabb út rekordját. A holland férfi Amszterdamból indult és vasárnap érkezett Sydney-be, ezalatt pedig egy laza 95 ezer kilométeres utat tudott le a Blue Bandit névre keresztelt, átalakított 2009-es Volkswagen Jetta SportWagen kombijával.

Hollandiától Ausztráliáig összesen 33 országot szelt át, az út több mint három évig tartott. Egészen pontosan 1119 napig. Útvonalát menet közben a honlapjára küldött meghívások alapján alakította.

Wakker így nyilatkozott: “Változtatni akarok az emberek szemléletmódján a fenntartható mobilitás előnyeinek bemutatásával és arra akarom ösztönözni őket, hogy térjenek át az elektromos autóra!”

Az átalakított Jetta egy 150 kW-os motort és 37 kWh-s akkumulátort kapott, melynek végsebessége eléri a 180 km/h-t. Egyetlen töltéssel pedig közel 200 kilométeren át utazhat Wakker. Becslések szerint a 95 ezer kilométeres úton, körülbelül 6785 liter benzint égetett volna el, de az egész úton mindössze 300 dollárt költött az autó töltésére.

Wakker legszebb emlékei az emberek kedvessége volt szerte a világban. Utazása költségét és a szállását adományokból finanszírozta a rekorder.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/