Hirdetés

Tavaly szeptember elején írtunk először a tisztán elektromos Peugeot 208-ról, mint lehetséges új elektromos modell a francia gyártó palettáján. Akkor azt is megtippelhettük, hogy 2019 elején várhatjuk a bemutatóját, majd a második félévben pedig elindulhat a sorozatgyártás. Akkori sajtóértesülések szerint az elektromos verzió csupán minimálisan fog eltérni a jelenlegi, belsőégésű motorral szerelt kiadástól. A padlólemeze viszont már az e-CMP lesz, ami mostani CMP (Common Modular Platform) elektromos autókra szabott verziója. A kifejlesztésében pedig a PSA Csoport mellett a Dongfeng is segédkezett és külön ki kell emelnünk, hogy ennek a padlólemeznek is az egyik legjobb tulajdonsága, hogy különböző hajtásláncok fogadására is felkészítették.

Hirdetés

Gilles Vidal, a Peugeot formatervezési igazgatója így nyilatkozott az autóról:
“Nem szükséges mindenkinek azt harsogni, hogy ez az autó elektromos. A váltó hangja és a gumik gördülési zaja annál inkább felismerhető, így keményen dolgozunk, hogy még halkabbra tudjuk állítani a 208-as zajait.”

Február elején pedig befutott egy kémfotó, melyen egy álcázott 208-at láthatunk:

Mai napon pedig olyan valós képek kerültek ki a világhálóra, melyen már tisztán látni az elektromos Peugeot 208-at.

A modellt várhatóan a március elején kezdődő Genfi Autószalonon mutatják be. A Peugeot e208 várhatóan 50 kWh-s akkumulátorral és 300 kilométeres (WLTP) megtehető hatótávolsággal érkezik.

Rgisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/