Év végére válhat teljessé a Tesla önvezető rendszere!

0

Ez elmúlt hónapokban Elon Musk többször beszélt a Tesla azon törekvéseiről, aminek értelmében egyre jobb és több fejlesztést kaphat a közeljövőben a márka önvezetési technológiákat összesítő funkciója, az Autopilot.
Sokan várják már a napot, amikor nem kell a vezetés nyűgjét a nyakukba venniük, de ez még nem 2019 végén lesz, hiszen Musk ismét megerősítette, hogy a vezetőnek továbbra is „jelen kell lennie„, miközben be van kapcsolva az Autopilot funkció!
A részletekről egy podcastban beszélt, az ARK Invest szervezésében:
„Úgy gondolom, hogy az önvezetési törekvéseink ebben az évben teljesedhetnek majd ki- ide értve például, hogy az autó meg tud téged találni egy parkolóházban, felvesz és elvisz a célodig, beavatkozás nélkül és mindezt még idén. Azt mondom, hogy biztos vagyok benne, nincs kétségem e felől.”

Beszélt a teljesen önálló, önvezetési rendszerekről is, de újra csak megerősíteni tudta a már korábban is többször elmondott tényt, miszerint ezen rendszer használata is igényelni fog némi jelenlétet a sofőrtől.
„Az emberek sokszor félreértik az önvezetést és azt gondolják, hogy nem igényel felügyeletet a rendszer működtetése. Nem ez a helyzet sajnos.”

Musk a podcastban egy másik határidőt is említett, mégpedig egy két éves periódusról beszélvén kifejtette, hogy addigra a Tesla autói már eljutnak arra a szintre, hogy sofőr nélkül is tudjanak közlekedni. Ez például abban az esetben lehet hasznos, ha valahova el kéne ugrania értünk az autónak, de azt indulásunk előtt ott hagytuk valahol.

Volt szó továbbá a 3.0-s Autopilot hardveréről is, ami kiegészül majd a Tesla neurális tanulási képességeivel. Az új eszközök 2019 elején kerülhetnek bemutatásra, amik további izgalmas fejlesztéseket tehetnek majd lehetővé!
A vezérigazgató szerint már most is nagy harcok mennek az önvezető technológiák területén, de a Tesla előnye hatalmas, hiszen a fejlesztések alapja a begyűjtött adatok, amivel a márka bőségesen rendelkezik.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!