Eredetileg idén, tehát 2019-ben indult volna a Honda első, tisztán elektromos autójának gyártása és értékesítése, de sajnos ez most csúszik.

Hirdetés

Legkorábban 2020-ban lehet szó arról, hogy az autó megjelenhessen az utakon, pedig már most hatalmas rajongótábora van neki. Még az autó 2017-es bemutatkozásakor arról beszélt a Honda elnöke Takahiro Hachigo, hogy “Ez az autó nem egy távoli jövő víziója, ez az autó itt lesz Európában 2019-ben”.
Ehhez képest az Auto News Europe jelentése szerint csúszik a terv egy évet. Ráadásul rögtön 2 kiadásban fog az Urban megjelenni, ami több érdekes felvetés, hiszen eddig erről nem volt szó sehol! Az új, eddig sehol nem látott újdonság a pletyka szerint az idei genfi autókiállításon mutatkozhat be, míg a sorozat-gyártott modell a frankfurtin.

Eddig egyetlen verzióról tudunk, ami így néz ki és már az utakon is elcsípték a tesztverziót belőle:

További szóbeszéd, hogy a Honda csupán évi 5000 darabot szán Európába, ami több, mint érdekes elképzelés, valószínűleg azonnal gazdára találna ez a minimális mennyiség. Meglátjuk mi lesz, márciusban ugyanis már kezdődik a genfi kiállítás, ahol minden kiderül!