Tavaly szeptember elején debütált hivatalosan az Audi e-tron tisztán elektromos SUV, a kiszállítások várhatóan 2019 elején kezdődhetnek meg. Nagyon úgy gondolom, hogy egy igazi Audi SUV-vel lesz dolgunk, amit hamarosan mindenképp letesztelünk.

Hasonló tisztán elektromos SUV-t a Jaguartól (I-Pace), Mercedestől (EQC) és persze a Teslától (Model X) vásárolhatunk. Elkezdődött a verseny a felső szegmensben, látható, hogy egyre több autógyártó látja a fantáziát az elektromos SUV-k piacán. Viszont, érkeznek a kisebb városi crossoverek is, pont a héten írtunk egy cikket arról, hogy a Tesla közel 40 ezer dollárért akarja árulni a Model Y-t, ami az X modell kisöccse lenne.

Erre az Audi is rákontrázott!

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Andreas Mindt, az Audi vezető külső formatervezője elárulta, hogy a négykarikás vállalat egy “kisebb e-tron SUV” piacra dobását tervezi. Ami az e-tron-nál jóval kisebb, MEB platformon alapuló kompakt elektromos SUV lenne. Az Audi pedig nem rejtette véka alá, hogy a Model Y ellen küldené harcba a kis négykarikást.

Minden bizonnyal már a márciusi Genfi Autószalonon mutatná be az újdonságot az Audi! Továbbá a Tesla Model Y-al egyidőben jelenne meg sorozatgyártott formában.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!