Az elektromos MINI esetében a teljesítményen lesz a hangsúly!

0

2019 lesz a MINI rajongók éve, hiszen idén lesz 60 éves a vállalat. De egy másik fontos dolog miatt is fontos lesz ez az év: jön az elektromos MINI!

Ennek kapcsán külön érdekes lehet a hír, hogy az autót tervező mérnökök célja kitudódott, ugyanis az Autocar magazin belsős informátora szerint az elektromos MINI esetében kiemelt helyen van a teljesítmény előtérbe helyezése!

Az autó a 3-ajtós MINI-nek is alapot adó UKL1 padlólemezre épülhet, amiben az akkumulátorok és az elektromos meghajtásnak is lesz hely. A hírek szerint a típus neve Cooper S E. lesz.
A hatótáv a pletykák szerint 320 km környékén várható, de tekintve, hogy ez egy „performance” modell lesz, valószínűleg nem sokan fognak finomkodni a menetpedállal! Egyes források azt is tudni vélik, hogy a hajtáslánc nagyban osztozhat majd az i3S rendszerével és 135 kW teljesítményű lesz.

Az autó 30 000 fontos áron nyithat, 2019 második felében, amit a dél-angliai Oxfordban fognak összeszerelni!

Érdekelnek a hírek, érdekességek a BMW és a Mini világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország BMW, Mini Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!