Az Infiniti bemutatta a tisztán elektromos crossoverét

0

2018 év elején írtunk arról, hogy az Infiniti, a Nissan prémiummárkája hamarosan csak és kizárólag elektromos meghajtású autókat fog kínálni az ügyfeleinek!

Erről a Nissan vezérigazgatója, Hiroto Saikawa nyilatkozott a detroiti Automotive News World Congress-en, ahol az is kiderült, hogy pontosan milyen hajtásláncok érkezésére kell számítanunk 2021-től.

Kétféle hajtáslánccal fognak forgalomba kerülni az új Infiniti modellek. Az egyik már jól ismert tisztán elektromos meghajtás, a másik pedig egy hatótávnövelő, villanymotor-meghajtású technológia ami az ePower nevet fogja viselni.

Az ePower nem sorolható a plug-in hibrid kategóriába. Ugyan helyet kap egy kis benzinmotor az autóban, de ez csak az akkumulátor újratöltéséről gondoskodik. Akárcsak a BMW i3 REX esetében.

Saikawa reményei szerint 2025-re az értékesített Infiniti modellek fele tisztán elektromos vagy ePower meghajtású lehet. Azok viszont, akik a QX80 akkumulátoros változatára várnak, csalódni fognak, ugyanis a vezető szerint elképzelhető, hogy az SUV kimarad az elektromos “átalakításból”. Továbbá a vállalat nem titkolt célja, hogy felzárkózzon az Audi, BMW, Mercedes, Volvo és Jaguar ötöshöz, akik már korábban bejelentették az elektromos hajtáslánc alkalmazása köré épülő nagyszabású terveiket.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Az Infiniti pedig már most megmutatta Detroitban a legújabb tanulmányát, melynek főbb stílusjegyei visszaköszönhetnek a későbbiekben érkező nagy teljesítményű és nagy hatótávolságú elektromosított sorozatgyártott modelleken is. A QX Inspiration enyhén ívelt vonalakkal és futurisztikus megjelenéssel látott napvilágot.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Az Infiniti a legújabb elektromos-meghajtású modellek alá egy direkt erre a hajtásra tervezett platformot készít, gondosan ügyelve arra, hogy a kényelem a maximális szinten maradjon. Elmondásuk szerint a jövő elektromos modelljei tágas, nappali szerű utasteret kínálnak. Hagyományos technológiák segítségével elkészített utastere a japán érzékiséget tükrözi.

Nagyközönség előtt, a január 14-én rendezendő Detroit Auto Show-n mutatják be a jövő Infiniti modelljét.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!