A BMW szerint a teljes önvezetés a jövő

0

A BMW szerint a jövő legbiztonságosabb közlekedését úgy érhetjük el, ha teljesen a gépre bízzuk magunkat!

Elmar Frickenstein, a BMW AG önvezető mobilitáson dolgozó részleg alelnöke nyilatkozta legutóbb, hogy több és jelentősebb változás előtt áll az autóipar az elkövetkező egy évtizedben, mint az elmúlt 30 évben. Az alelnöknek valamiben igaza lehet, ugyanis közel 30 éve dolgozik ezen a helyen, így van némi rálátása a dolgokra. A BMW még 2017 szeptemberében nyitotta meg meg azt a Campust Unterschleissheimben, ahol összefogják az iparági fejlesztést, vagyis mindent egy fedél alatt végeznek az önvezető technológia és az ezzel kapcsolatos asszisztensek tekintetében. A bajor gyártó jelenleg 80 tesztjárművel készül az önvezető jövőre Európában, Amerikában és Kínában.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

A szakember beszélt még a BMW iNEXT-ről is, ami a fejlesztések első olyan kézzelfogható autója lehet ami már a vevők számára is kézzelfogható lesz. „2021-ben jön el az az idő mikor egy tökéletes rendszert fogunk kínálni a vásárlóknak az iNEXT-ben, ami érzékelhető értékkel fogja gyarapítani a jármű élményét. A teljes mértékben automatizált vezetés vissza fogja adni az ügyfélnek az időt, ami talán a legértékesebb az éltben. Az opcionális „Highway Pilot” olyan lehetőséget kínál, hogy 130 km/h-s tempóval el tudjunk menni Münchenből Hamburgba és ez idő alatt a vezető teljesen mással töltheti az időt.”

„A BMW mottója mindig is az, hogy a biztonság az első. A megfelelő technológiával és a megfelelő paraméterekkel ellátott automatizált járművel mindenki számára biztonságosabbak lesznek az utak. Bizonyos régiókban pedig 4-es szintű önvezető technológiával felvértezett BMW iNEXT-re épülő flottánk fog üzemelni.”

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Érdekelnek a hírek, érdekességek a BMW és a Mini világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország BMW, Mini Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!