Klasszikus Aston Martinokat lehet hamarosan e-meghajtással vásárolni!

0

Egyre nagyobb igény mutatkozik a nagy klasszikus autók elektromos meghajtásra való átállítására, amire az Aston Martin is felfigyelt és meg is szerezné az előnyt ezen a piacon!

Az angol autómárka ráadásul már elő is állt saját átalakítókészletével, ami a „Casette” nevet kapta és számos komponens a hamarosan érkező Rapide E elektromos meghajtásából érkezik.

A héten pedig be is mutatták az első olyan autójukat, amit már ennek az átalakítókészletnek a segítségével hoztak létre, felhasználva az autó klasszikusnak ítélt alapját, ami egy 1970-es DB6 MkII Volante.

A jármű az „elektromos örökség koncepció” nevet kapta és kézzel szerelték össze az angliai Newport Pagnell-ben.

[dt_photos_masonry number=”20″ category=”aston-martni-db6-mkii-volante”]

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Andy Palmer, a márka igazgatója is kommentálta a hírt:

„Nagyon is tisztában vagyunk azokkal a környezeti és társadalmi nyomásokkal, amelyek veszélyeztetni fogják a klasszikus autók használatát az elkövetkező években. Következő 100 éves tervünk nemcsak új és jövőbeli modelljeinket foglalja magában, hanem védi is értékes örökségünket! Úgy gondolom, hogy ez nem csak egyedivé teszi majd az Aston Martint, de igazán előremutató gondolkodásra is utal részünkről.”

A vállalat átalakításokkal foglalkozó divíziója (Aston Martin Works) 2019-től kezdi meg munkáját és az első példányok nagyjából a Rapide E bemutatása idején érkezhetnek meg a megrendelőkhöz, valamikor a 4. negyedévben. Azonban sietnie kell annak, aki ilyen átalakított Mk6-ost szeretne venni, ugyanis csupán 155 darabbal készül a cég!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!