Elektromos Smart kabrió

0

A Smart márka hamarosan betölti 20. évét és ennek ünneplését a közelgő Paris Motor Show-n kívánja megtartani.

Az ünneplésnek pedig a legjobb módját választotta a Smart, hiszen egy igazán különleges típus érkezik az alkalomból, a Forease. Ez egy elektromos, Fortwo-alapra épített kétüléses kabrió lesz, egy sor különleges megoldással.

[vc_video link=”https://youtu.be/ojWN05FQQxk” align=”center”]

Jól illeszkedik az új modell a Daimler terveibe, ugyanis a Smart márkát bevonták az EQ sorozatba, ami a tisztán elektromos meghajtásról szól, így belsőégésű motorral szerelt Smart már nem lesz kapható Európában 2020 után! A változásokról még márciusban így beszélt Dr. Anette Winkler (Smart CEO):
“A Smart elektromos, innovatív, intelligens és teljesen egyedi, más szavakkal ‘Smart EQ fortwo és ‘Smart EQ forfour’. Ezzel a két autóval mutatjuk be az új EQ termékcsalád képességeit, ami a Mercedes-Benz kezei közül kerül ki a városi utakra, bemutatva mennyire vidám dolog tud lenni az elektromos mobilitás.”
A Forease több megoldást is átemelhet a tavaly nyáron bemutatott Smart EQ Fortwo tanulmányautóból, valamint a Crossblade kabrió modellből is, ami igencsak limitált darabszámúra sikerült, csupán 2000 darabot gyártottak belőle.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Mercedes-Benz és a Smart világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Mercedes-Benz, Smart Elektromos és Plug-in hibrid autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!