Újabb információk a teljesen elektromos Aston Martinról

0

Többször írtunk már az Aston Martin legelső tisztán elektromos autójáról a Rapid E-ről, most azonban újabb információk érkeztek.

Eddig már már tudtuk, hogy a Rapid E limitált példányszámban áll majd a vásárlók rendelkezésére, ugyanis mindössze csak 155 darabot tervez gyártani belőle a brit vállalat. Az viszont újdonság, hogy ezek mindegyike csúcstechnológiás, 800 V-os elektromos rendszerrel kerül értékesítésre, az akkumulátor kapacitása pedig 65 kWh-ban határozták meg.

Az Aston Martin kicsit érdekesebb, teljesítményadatokat is megszellőztetett. Így kiderült az is, hogy a hátsó tengelyen elhelyezett két elektromos motor összteljesítménye 610 lóerő. Mindez 950 Nm-es nyomatékkal, közel 4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s gyorsulást. Továbbá a megtehető hatótávolságról is beszélt a gyártó, mégpedig egyetlen feltöltéssel valós 320 kilométert tud megtenni az autó!

A Rapid E támogatni fogja a nagyobb 100 kW-os töltőt is. A fejlesztések során a brit gyártó együttműködött a Williams Advanced Engineeringgel, a projekt középpontjában pedig az akkumulátor és a villanymotorok hűtésének hatékonyabbá tétele állt, enélkül ugyanis nem tudta volna garantálni a gyártó, hogy az autó teljesítménye hosszútávon is fenntartható.