Bemutatták a Mercedes EQ Silver Arrow koncepciót

0

A Mercedes-Benz egy régi klasszikust elevenített fel a Monterey Car Week keretein belül. Egészen pontosan a híres 1937-es W125 előtti tisztelet jeleként készítették el a teljesen elektromos EQ Silver Arrow-t.

A W125 korát messze meghaladó áramvonalas felépítésének köszönhetően 432.7 km/órás végsebesség elérésére is képes volt, mindez pedig számára egy világrekordot eredményezett. A modern kori változata a kompresszoros V12-es egységet teljesen elektromos hajtásra cserélte és a teljesítményről sem mondott le.

A gyártó annyit elárult, hogy az elektromos motorok 738 lóerő leadására képesek, az energiát pedig egy 80 kWh-s akkucsomagból nyerik. Azonban a csillagos márka elkövetett egy hibát, ugyanis egy mesterséges hanggenerátort is épített a kocsiba, hogy az utastérben a jelenlegi Forma 1-es autó, vagy a Mercedes-AMG V8-as egységének duruzsolását hallgathassa a vezető.

Az együléses utastérben a természetes anyagok mellett (bőr, tölgyfa) az Alcantara kárpit és a modern technológia sem hiányozhat. Amit elsősorban a digitális műszercsoport és a kormány közepén elhelyezett másodlagos kijelző képvisel.

A gyártó aerodinamikai szempontból igyekezett a lehető legoptimálisabb vonalvezetést megalkotni. A keskeny kialakításhoz így egy meglepően nagy, 5.3 méteres hosszúság társul, ám nem szabad elfeledkezni a szintén aero célokat szolgáló aktív hátsó spoilert, és a fémlapokkal fedett, egyébként 168 küllőből álló felniket sem.

A Mercedes a szórakozás kedvéért egy kiterjesztett valóság technológiának köszönhetően még egy videojáték szerűséget is becsempészett az autóba.

Ez  modell csak egy kiállítási autó, senki ne várja, hogy hamarosan sorozatgyártósba kerülhet. Azonban ez nem azt jelenti, hogy bizonyos elemei idővel ne köszönhetnének vissza az utcai autókban.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Mercedes-Benz és a Smart világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Mercedes-Benz, Smart Elektromos és Plug-in hibrid autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!