Nissan Elektromos Ökoszisztéma azaz a jövő vezetési élménye

0

Alig fél évvel a nagyszabású ElektromosÖkoszisztéma koncepció nyilvánosságra hozatalát követően a Nissan ma a gyakorlatban is bemutatta a technológia működését.

Horváth Gergő, a Nissan Sales CEE PR és marketingért felelős menedzsere a következőket fűzte a hírhez: „A Nissan csaknem egy évtizede indította útjára az elektromos járművek forradalmát. Azóta több elektromos járművet értékesítettünk, mint bármely más gyártó a világon. De ez még csak a kezdet. A járműveink, valamint az infrastruktúra fejlesztése és az áramszolgáltatás területén megvalósított beruházásaink meghatározzák küldetésünket, mely túlmutat az autógyártáson, és az egész emberiség életmódváltását tűzi ki céljául. Ez az elektromos ökoszisztéma. A Nissan Intelligens Mobilitás névvel fémjelzett jövőképünk forradalmasítja az egész iparágat, és mindazokat az elképzeléseket, amik ma számunkra a modern életvitelhez kapcsolódnak.” 

 Az új Nissan LEAF 

A Nissan Elektromos Ökoszisztéma Élmény egyik fő vonzereje az új Nissan Leaf, a Nissan Intelligens Mobilitás szimbóluma. A világ legkeresettebb elektromos járműve 378 km-es hatótávolsággal rendelkezik (NEDC), és emellett az új Nissan LEAF az első autó, ami a WLTP teszten is sikerrel szerepelt. Az autó 270 km-t tud megtenni egyetlen töltéssel vegyes használatban (városban és autópályán), és 415 km-t városi forgalomban. Lélegzetelállító vezetési élményt kínál, a hatótávolság miatt érzett aggodalmat ugyanakkor a minimumra csökkenti. A Nissan LEAF műszaki megoldásaiban egyedülálló szintet képvisel, beleértve a biztonságosabb és kényelmesebb vezetést kínáló ProPILOT fejlett vezetéstámogató rendszert. 

Az autó e-Pedal technológiája lehetővé tesz, hogy a vezető egyetlen pedál használatával, zökkenőmentesen gyorsítson és fékezzen, az energia folyamatos regenerálása mellett. A ProPILOT Park rendszer egyetlen gombnyomásra teljes mértékben önálló parkolást biztosít. Az új LEAF-re már eddig is 12 000 megrendelés érkezett annak ellenére, hogy a modell csak 2018 februárjának elején kerül majd az európai bemutatótermekbe. Elmondhatjuk, hogy az új LEAF a Nissan egyik sikertörténete. 

 A továbbfejlesztett Nissan e-NV200, a 100%-ban elektromos furgon 

A Nissan Elektromos Ökoszisztéma Élmény körébe tartozó másik új termék az új 40 kWh-s akkumulátorral felszerelt, továbbfejlesztett Nissan e-NV200. Jelenlegi hatótávolsága 60%-kal nagyobb, mint korábban, így eléri akár a 280 km-t is (NEDC*) változatlan raktér és kapacitás mellett, a vezetést könnyebbé és biztonságosabbá tevő egyfokozatú erőátviteli rendszerrel. A továbbfejlesztett e-nv200 a WLTP teszten 301 km-t ért el városi terepen, és 200 km-t vegyes használatban. Az akkumulátor hozzájárul a 

nagyvárosok belvárosának átalakításához, hiszen lehetővé teszi a vállalatok és hivatásos járművezetők számára az átadási helyre történő kiszállítás 100%-ban elektromos végrehajtását. 

A 40 kWh-s akkumulátorral hajtott e-NV200 modellek egyes országokban már 2018 januárjától rendelhetők, a járművek kiszállítása 2018 tavaszától kezdődik. 

Mindkét jármű 100%-ban elektromos meghajtású, zéró emissziós autó, amelyek megvalósítják a Nissan kötelezettségvállalását a CO2 szint globális csökkentése és a fenntarthatóbb környezet kialakítása iránt. Bővebben ide kattintva lehet a teljesen elektromos Nissan furgonról olvasni.

A Nissan elkötelezettsége továbbra is töretlen az elektromos járművek üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése iránt 

Futures 3.0 rendezvényén a Nissan bejelentette tervét, hogy a következő 18 hónapban 20%-kal bővíti jelenlegi kültéri töltőhálózatát. A CHAdeMO elektromos gyorstöltőszabványt alkalmazó Nissan már eddig is aktívan hozzájárult Európa legkiterjedtebb, több mint 4 700 gyorstöltőből álló töltőhálózatának kiépítéséhez. 

A vállalat a kiemelt partnereivel, a vállalkozókkal és a helyi önkormányzatokkal Európa-szerte azon dolgozik, hogy a jövőben tervezett bővítések a vezetők maximális kényelmére összpontosítsanak. Az új töltőpontokat autópályák mellett és a legfontosabb Európai városokban alakítják ki. A Nissan 11, egész Európát felölelő projektben vesz részt, hogy segítse a gyorstöltőhálózatok fejlődését (a projektek részleteit lásd a Függelékben). 

Partnerkapcsolatok az energiaszolgáltatókkal: ingyenes energia az elektromos járművek vezetői számára 

A Nissan ismét megerősítette a Futures 3.0 rendezvényen bejelentett nagy jelentőségű küldetését, miszerint ügyfeleinek ingyenes áramot biztosít elektromos járművük töltéséhez. 

Az elmúlt évben a Nissan Dániában tesztelte ezt a forradalmi vezetési megoldást, amely mára országszerte minden flottaügyfél számára nyitott ajánlattá nőtte ki magát. A Nissan kétirányú töltésének használatával az ügyfelek a hálózatból nyernek energiát az autójuk vagy furgonjuk töltésére, majd ’visszatáplálják’ azt a hálózatba, hogy mások is használhassák. Ez azt jelenti, hogy miután a vállalkozás kifizeti a V2G töltő üzembe helyezésének névleges díját, többé nem kell üzemanyag- vagy energiaköltséget fizetnie, ingyen oldhatja meg elektromos járműveinek áramellátását. 

És Dánia még csak a kezdet. Az Egyesült Királyságban a Nissan és az OVO Energy vállalat együttműködése lehetőséget biztosít az ügyfeleknek, hogy kedvezményes áron vásároljanak xStorage Home egységet, mely segítségével áramot tudnak ’visszatáplálni’ a hálózatba. Ez a felhasználókat átlagosan évente 590£/647€ többletbevételhez juttathatja. 

A Nissan már más európai lehetőségeket is vizsgál, hogy az elektromos autók ingyenes töltését forradalmasítsa a jövőben. 

A NISSAN továbbra is a CSR elkötelezett támogatója 

Az ITER valamennyi házában alapfelszereltségnek számító xStorage Home egységek bekerültek az egyik afrikai fejlődő országban tervezett kísérleti projektbe. Az egység hozzájárul majd a fejlődő országok olyan településeinek áramellátásához, ahol jelenleg 

ez még nem megoldott. Ez a megoldás az olyan alapvető szükségletekhez való hozzáférést is elősegíti majd, mint az oktatás vagy az egészségügyi ellátás. 

Emellett, a Nissan európai fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban, a Nissan bemutatott egy, a Nissan e-NV200 furgonon alapuló tanulmányautót is. Ez a jármű telepített energiatároló egységgel rendelkezik, így fenntartható mobil biztonsági áramforrásként szolgálhatnak nagyobb áramkimaradások vagy egyéb energiaellátási zavarok esetén. 

A Nissan 2018 során kísérleti szinten kezeli ezt a két projektet, és kedvező eredmények esetén tovább dolgozik majd kiterjesztésükön. 

 

Projektnév

 

QC

HPC

(akár 150kWh CHAdeMO)

 

Helyszín

1 FAST-E [BE,DE] 236 0 BE: 37 /DE: 199
2 GREAT [DK,SE] 70 0 DK: 20 /SE: 50
 

3

UNIT-E[Egyesült

Királyság]

6 0 EGYESÜLT KIRÁLYSÁG:6
UNIT-E[BE] 23 0 BE: 23
4 EVA+ [IT, AT] 200 0 IT: 180 /AT: 20
5 FAST-E[CZ,SK] 29 0 CZ: 15 /SK: 14
6 EAST-E [HR, CZ,SK] 57 0 HR: 27 / CZ:15 / SK: 15
7 URBAN-E [SI, HR,SK] 23 0 SI: 9 / HR: 9/ SK: 5
8 NEXT-E [CZ, SK, HU, SI,

HR, RO]

222 0 CZ: 32 / SK:18 / HU: 54

SI: 27 / HR:51 / RO: 40

9 Az NCE bővítettEV-

hálózata [PL]

60 0 PL: 60
[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!