Cserszegtomajon is lehet elektromos autót tölteni

0

Egy újabb remek példa, hogy nem is olyan nehéz létrehozni egy elektromos autó töltőt.

Nemrég elektromos autót vásároltak, most pedig nyilvános töltő épül Cserszegtomajon, a polgármesteri hivatal udvarán. A településen fontosnak tartják, hogy felkerüljenek az elektromos töltést biztosító helyek térképére is. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program következő állomása a hamarosan elkészülő állomás.

Még dolgoznak a munkások a cserszegtomaji töltőponton. A zöld rendszámos autók számára lesz lehetőség itt üzemanyagot vételezni. A település önkormányzatának már van ilyen járműve: ezt a gépkocsit alig egy évvel ezelőtt vásárolták. Bár itt is lehetőség van ennek az autónak a töltésére, a töltőpontot elsősorban azok számára létesítették, akik áthaladóban járnak Cserszegtomajon vagy a környékbeli főutakon.

“Itt néhány kilométerre az országos főút hálózattól biztosítani szeretnénk, hogy az elektromos autók egyre nagyobb számban környezetkímélő módon tudjanak haladni. Nem beszélve arról, hogy a tavalyi esztendőben beállítottunk mi is egy autót, amelyik községfenntartási feladatokat lát el, ételkihordásban is részt vesz és ez a pont ennek a munkáját is segíti majd.” – tájékoztatott Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

Az elektromos autót tavaly nyár elején állították üzembe. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program csúcspontjának tartják a helyiek az egyébként nyolc és félmillió forintba kerülő járművet. Egyre több zöld rendszámos, elektromos hajtással rendelkező autó kerül forgalomba. Az elektromos áram eladását a jogszabályok egyelőre nem szabályozzák, így a töltési lehetőség természetesen itt is ingyenes.

“Ez a pont ez itt a hivatal udvarában került kialakításra. Nem egy közterületi rész, de természetesen 0-24 órában rendelkezésre áll. Maga a biztosítása, a biztosító berendezések is olyanok, hogy aki ilyen autóval utazik, az könnyűszerrel ezeket kezelni tudja. Egyébként szabvány dugó kell hozzá, de természetesen a biztonságtechnikai követelményeknek mindenben megfelelő kiépítés történt.” – mondta el a polgármester.

Háromszor harminckét Amper áramerősség áll rendelkezésre a töltőponton. Ez kellően nagy ahhoz, hogy az egyenirányítást követően a lehető leghamarabb feltöltse az ide beálló gépkocsit. Húsz-negyven perc közötti töltési időkkel kell számolni egy nyolcvan százalékos feltöltöttséghez, gépkocsitípustól függően. A beruházáshoz az egyenirányítást is biztosító töltőpontot a gyártó ingyenesen bocsátotta rendelkezésre, az önkormányzatnak csupán a területrendezést kellett biztosítani.

forrás: Keszthelyi Televízió

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]