A Lexus véleménye az önvezető autókról

0

Mr. Yoshihiro Sawa szerint a jelenlegi önvezető technológia nem annyira fejlett, hogy már 2018-ban biztonságosan lehessen azt használni a városokban. A Lexus nemzetközi piacokért felelős részlegének vezetője állítja, hogy számukra minden a biztonság garantálásáról szól, nem pedig az önvezető autókról.

„Úgy gondolom, hogy nem lehetünk konzervatívak csak azért mert a világ legbiztonságosabb autóját akarjuk az utakon látni. Jelenleg úgy állunk, hogy a biztonság és az önvezető szavak teljesen eltérnek egymástól, pedig alapvetően egy és ugyan annak kellene lennie. Jelenleg ott tartunk, hogy a biztonságot tökéletesítsük és majd utána lépjünk a következő szintre. A Lexusnál is sorra fog kerülni az önvezető technológia előbb utóbb, de ha csak erre koncentrálunk akkor az embereknek nehéz lesz megérteni, hogy a rendszer ma még egyáltalán nem tökéletes.”

A Lexus komoly lemaradásban van a Mercedes-BMW-Audi hármashoz, de ez egyelőre nem is fog változni, hisz a márka utolsó lesz aki ilyen funkciókat fog kínálni a vásárlóknak. „A technológia jelen pillanatban egyáltalán nem tökéletes, különösen városi környezetben ahol számtalan váratlan helyzet bekövetkezhet. A főutakon és az autópályákon más a helyzet, először ezeken a területeken tesszük majd elérhetővé a rendszerünket, és majd ez után nyitunk a város felé. De, jelenleg azon van a hangsúly, hogy javítsunk a biztonságon, ezzel együtt pedig csökkentsük az ütközések, balesetek és sérülések számát”. Nyilatkozta a vezető a CarAdvice-nak.

Tervek szerint 2020-ban mutatja be első olyan autóját, amely autópályás környezetben már önvezető rendszerrel lesz elérhető. A városokban valamikor a következő évtized elején jelenleg meg a technológia.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!