Egy igazi nagyágyú, legalábbis így jellemezték a jelenleg is tartó detroiti NAIAS (North American International Auto Show) autószalonon a GAC legújabb tisztán elektromos modelljét, az Enverge-t .

A GAC egy 1997-ben létrejött vállalat, amit Kínában, Guangzhouban alapítottak, jelenleg is itt található a székhelye. Ezért is kapta a Guangzhou Automotive Company nevet. Tavaly 500 ezer járművet értékesítettek Kínában, ami azért minden piacon figyelemre méltó szám. Most azonban gondoltak egyet, és terjeszkednének olyan országokba, ahol kevés a tisztán elektromos autó.

A GAC Enverge egy Nissan Qashqai méretű CUV, “lambó” ajtókkal és figyelmet felkeltő külsővel illetve belsővel. 235 lóerő és 410 Nm nyomatékával 4,4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t. A maximális sebességet pedig 160 km/h-ra maximalizálták. A 71 kWh-s akkumulátornak köszönhetően akár 600 kilométert is megtehetünk egyetlen töltéssel az autóval, amely vezeték nélkül is tölthető. A gyártó szerint közel 10 perces töltéssel akár újabb 380 kilométert is meg tudunk tenni. Hihetetlennek hangzik, de ne feledjük, ez még csak egy koncepció.

A kétajtós négyszemélyes autó teljesen egyedi beltérrel rendelkezik. Borotva vékony ülések, nagy és széles kijelzők, teljesen új kormánykerék és kellemetlenül egymáshoz hasonlító pedálok. A GAC elérte amit akart, figyelemfelkeltő és izgalmasabb lett, mint bármelyik kiállított hétköznapi autó.

Az autó 2019-ben fog megjelenni az amerikai piacon, lehet, hogy nem ilyen lesz a végleges formája, de szerintem sokan örülnének neki, ha csak néhány eleme megmaradna a sorozat gyártott modellben.

Lapozható galéria nyitható:

[dt_small_photos category=”gac”]
[ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Csatlakozz az “Elektromos autó tippek és kérdések“ Facebook csoportunkhoz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”][ult_createlink title=”Légy Vendégblogger! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]