A Volkswagen 2 új hibridhajtáson dolgozik

0

A német autógyár egyik legkedveltebb autója, a Golf nemsokára 2 féle hibridhajtással is választható lesz.

Erről már voltak korábban is hírek, de most további részletek derültek ki. Az egyik verzió egy klasszikus hibrid lesz, társítva a gyár 1.5 TSI benzines motorjával. Megtalálható majd a motorháztető alatt egy BISG generátor (belt-integrated starter generator) is, ehhez pedig egy 48V lithium akku csatlakozik. Ez a gépészet pedig a gyártó új 7 sebességes DSG váltójához lesz hozzárendelve.

Viszont lesz egy másik verzió is, egy úgynevezett Plus kiadás. Ez már egy sokkal érdekesebb fejlesztés. Ez egy kiegészítő 35 LE-s (26kilowatt) elektromotort használ, ami az első kerekeket hajtja meg, de igény szerint a hátsó tengelyre is kapcsolható, így teremtve akár összkerékhajtást is. Bár a nyomaték, amit az elektromotor ad le, nem egyenlően oszlik meg a tengelyek közt, a gyár mérnökei szerint ez így is jót tesz majd az alulkormányozottság kiküszöbölésére.

A hírek szerint ez első verzió már szériagyártásra kész lehet, amiben majd lesz start-stop rendszer is. A Plus kiadás még azonban egyelőre várat magára, egyfajta prototípusként létezve. Igaz, inkább már csak szoftveres finomításokra lesz szükség. Üzemanyag takarékosság szempontjából viszont ütős lesz, hiszen a fentebb említett kiegészítő motor még akkor is energiát nyer a fékezésből, amikor a belsőégésű motor nem üzemel.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!